torsdag 2 april 2020

Från mig till dig:



Jämtstårscha gör ett nytt försök att blogga lite från Stockholms horisont:
det är lite för få idéer just nu pga att huvudstaden är mer eller mindre stängd- dvs vi är ett av corona-virusets offer och har bara att följa myndigheternas påbud och krav. 
Man får leva ganska så isolerat och undvika folksamlingar och tvätta händerna gång på gång på gång. Men ändå så pågår liv och aktiviteter så allt är inte svart. Någon eller några privatskolor har visst stängt, men inte alla. Äldste sonen, som är lärare, jobbar på en privatskola ute på Lidingö och de har ännu inte stängt. 
Ingen vet hur det här corona- eländet ska utvecklas och hur länge det ska pågå. Det känns påfrestande.

Men tack vare TV och internet så kan man i alla fall fortsätta ha kontakter med vänner och bekanta och vi kan även "gå" på konstutställningar, se teater etc via internet- helt gratis! 
Visst är det trist att tvingas leva så isolerade, men vi har inget alternativ. Det känns som om vi nu blir bestulna på flera månader av våra liv, kanske ett helt år... så det gäller att hitta ljusglimtar och ta vara på det positiva som finns.

Hittade en lustelig artikel om konst i ÖP som jag kopierar in. Det är en gammal notis från den 6 dec. 1883 och jag kunde bara skratta åt det som stod där- åren har gått och idag är nog ingen däruppe negativ mot konstälskare:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar