torsdag 16 augusti 2018

En vanlig torsdag


Nu längtar jag efter regn! Ett skönt strilande regn som släcker markens törst, det ljuva regn som den portugisiska fadosångerskan Mariza sjunger om i "Chuva" -som betyder just regn. 

Det blev ingen resa upp till Jämtland denna sommar, Tyvärr! .... hettan satte stopp för det (vem åker buss i 7-8 timmar när det är över 30 gr varmt?) och så fick jag tandläkartider nu i augusti- (vem avbokar viktiga tider?) 
Så det känns lite trist. Men hösten är ju lång... 
Tyvärr så fortsätter värmen och idag är det över 30 gr, men nu har vi fått lite svalkande vind så det känns ganska skönt, och man behöver ju inte sitta i solen.  
Den här otroligt långa värmeböljan sätter igång tankar på vad som egentligen händer med vår miljö. Vad är egentligen orsaken till denna otroliga värmebölja och hur kommer det att bli framöver? Läser man vad fackfolk anser vara en trolig grundorsak -ja då blir man rädd. Håller människan på att skapa sin egen undergång? Vad kan vi göra för att vända den negativa kurvan? Konsumera mindre och klokare- det är viktigt. Men alltför många tar ej varningarna på allvar och har nog svårt att ändra på sina liv, eller de vill helt enkelt inte. Och grunden till det mesta bottnar ju i det kapitalistiska tänkandet; hur rika många än är, så vill de bli rikare. Men att just de är en stor orsak till att vi numera lever i en så sårbar värld- det är tydligen ett okänt faktum för dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar