onsdag 3 augusti 2016

Vackraste gården i byn


Gården Jacobs är nog den vackraste gården i byn. Granne med farfarsgården. Här bodde min barn-och ungdomskamrat tillika skolkamrat Monica. Även hon flyttade till Stockholm i ungdomen för att jobba. Och för att sedan emigrera till USA. Monica bor idag i Spokane, Washington efter att ha bott många år i Californien.

Idag är det Monicas bror Uno som är ägare till hemgården, och han har gröna fingrar och odlar bland annat blommor och har en helt underbar trädgård, vid sidan om sitt verkstadsföretag.


Gamla ladugården har stått tom på kor sedan länge. Där fanns också en liten bostad på ett rum och kök, där bodde gamla tant Ida som var så snäll och alltid bjöd på godis. Minns speciellt två vackra hundar av porslin som hon hade på en hörnhylla i sitt kök. Vi barn fick röra lite vid dem- men hon stod bredvid och såg till att vi ej tog ner de vackra porslinshundarna från hyllan.
Gamla ladugårdsbyggnaden är idag utbyggd för annan verksamhet.

                                   
På gården finns även ett mindre bostadshus- ett ombyggd och moderniserat gammalt lagerhus i två våningar som Monicas far John gjorde om till en egen modern bostad, när Uno tog över gården. Här bor Monica när hon besöker sin gamla hemby.

Och överallt dessa vackra, generösa blommor. Ett drömställe!

Det var fantastiskt att efter alla år besöka "Jacobs" och åter känna lite av hur det en gång var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar