måndag 18 november 2019

Novemberlek med ord


En grå och trist novemberdag, en av många nu här i Stockholm. Uppe i Jämtland har kanske vintern hälsat på? Men å vad jag längtar efter ljuset, efter solenergi som ger glädje inombords. 
Det gäller att ha tålamod...snart så...snart så... Vadå? Jo den 22 december är det vintersolståndet och sedan bli dagarna lite ljusare och liksom längre för var dag. Något att se fram emot. Men man märker ju knappt av att ljustiden ökar förrän man kommit in i februari. Nå man vara glad över de få ljustimmar som nu är- en del dagar kikar ju solen fram. Och ta vara på alla små lustigheter.

                                                         foto:  ©RobertS.

Fick tidigare i höst en söt hälsning från Skåne, se ovan. Och då kom jag på en gammal historia, en liten lustighet, en lek med ord:


Direktör Bagge var på fest hos en kollega, direktör Lamm, hade en mycket trevlig kväll med god mat och trevligt umgänge. Alla fick fyllda magar och tömde många glas med gott vin och det blev en lite lustigare middag mot vad det brukar vara hos höga herrar. Självklart ville direktör Bagge tacka för en minnesvärd middagstillställning och skickade dagen efter ett lekfullt telegram till sin kollega, direktör Lamm:

Bagge Får Tacka Lamm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar