fredag 17 januari 2020

Märklig "vinter"


Från oktober har det mest varit grått och regnat till och från här i Stockholm med omnejd. Trist. 
Även om jorden mår bra av vatten efter en lång och torr sommar, så känns det så fel.
Det borde ju ha snöat. Det är ju vinter. 

Ett fåtal dagar har solen tittat fram och då har jag njutit så av att vara ute på långa vandringsturer. Och tänk jag har sett knoppar på de allra första små vårblommorna. Vitsippan.

Men, något är annorlunda med väderlek och årstider numera och det är lite oroande. Är vi på väg till ett totalt omslag i årstidsväder?

Det regnar onormalt mycket på vissa platser i Afrika och i Asien. Enorma skogsbränder i Kalifornien och i Australien. Och människor och djur drabbas oerhört av allt som sker. Det är katastrofalt.

Är jorden inne i en ny sorts cykel vad gäller väder? Vi är bara ett litet klot i den enorma rymden och egentligen vet vi väldigt lite om vad som pågår därute -och varför. Och hur det påverkar oss.

En sak vet jag och det är vissa människors hunger efter pengar och makt. Och hur de uppfunnit och tillverkat olika saker för att tjäna pengar, leva i lyx och se sig som "bättre" än andra. Människor som bara konsumerar för sin egen skull och inte bryr sig om andra. En stor mängd av dessa uppfinningar är egentligen mest till skada för oss och för vår natur. Behöver vi verkligen allt det som hittats på? Jag tvivlar.

Det var länge sedan vi alla levde av naturen och nära naturen och var en liten del av det stora hela. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar