måndag 22 juni 2020

En vanlig, men ovanlig måndag



Solen lika het som den varit i snart en vecka nu med temperaturer mellan + 20 upp till +30. Puh. 
Och oftast vindstilla, men idag har det fläktat lite så att det känns ganska bra. Även om corona-viruset lägger  sordin på det mesta. Usch. Hela Sverige verkar ha drabbats.

Men då och då kommer små pärlor: 
som dagens höjdpunkt: programmet  "Sommar" på P1 med Ulf Lundell.

Jag brukar sällan lyssna på "Sommar" men idag gjorde jag undantag just för att det var Ulf Lundell som skulle prata -och spela lite av sina favoritlåtar. Och oj vilket fint program han gjorde. 
Det var intressant att få följa hans tankar om sitt liv och även omvärldens. Jag kände ju igen så mycket att det emellanåt kändes som en resa genom mitt eget liv. Alla hans val, hans tillkortakommanden, hans framgångar, hans besvikelser- han hycklade inte om att livet varit både för och emot. 
Men hans grundsyn på hur demokrati ska vara den är intakt. Och hans syn på hur vårt samhälle har blivit idag pga att vissa politiska partier har haft makt och tid på att riva ner så mycket. Och hur man svikit det som var grundbulten i det hela; Utbildning och arbete för alla som kan. 
Kändes skönt att höra klarspråk från någon som kommer ut arbetarklassen och som ej blivit bortskämd under sin uppväxt utan som själv jobbat hårt för det han tycker om: spela musik och att skriva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar