lördag 18 april 2020

Gårdsstädning?


I min bostadsrättsförening brukar våren inledas med en rejäl gårdsstädning då alla som vill deltar. Det krattas och görs fint i alla planteringar, bärbuskar ansas och mer eller mindre döda grenar på träden tas bort. Och allt skräp samlas ihop i sopsäckar. Det brukar gå rätt så fort för de flesta som är hemma ställer upp. 
Sedan brukar förening bjuda på kaffe med dopp samt grillad korv till de yngre. Ett bra sätt att lära våra barn att städa ute och de får se hur fint det blir.

I år blir det lite annorlunda pga corona-virusets framfart här i Stockholm.

Gårdsgruppen på min gård kom på att göra allt på ett annat vis i år. 
Under hela april månad är det fritt fram för alla att "dra sitt strå till stacken" och man har delat ut en lista till alla hushåll med punkter som bör göras. Sedan kan man, om man vill, skriva upp på en lista vad som har gjorts. Och man kan göra sin del när ingen annan håller på. Med tanke på smittorisken. Dessutom så ser man ju rätt fort vad som är gjort och vad som kan göras.

Några av oss har varit ute tidigt och redan påbörjat den ljuva tidens ingång; själv sopade jag ordentligt av min trapp för någon vecka sedan och satte ut några blomkrukor med pelargoner som snart kommer att börja blomma. 
Och en granne fixade till en blomlåda med ljuvliga penséer som nu hänger på ena järnräcket och en annan granne har satt ut några krukor med blomknoppar- det ska bli spännande att se hur de ser ut när de börjar blomma.

Tidigt i morse var en kille ute och krattade runt hela gården och plockade skräp i en soppåse samt tog bort ogrästuvor där de inte skulle vara. Känns faktiskt mycket trevligt att alla nu gärna gör en vårstädning av sådant som behövs.

Och våra bänkar och bord har plockats fram ur förrådet, en del slipas och målas om och någon har varit och köpt blomjord i stora tunga påsar så nu kan alla som vill plantera i föreningens blomtunnor.  Några började i morse och satte plant de hade köpt.


Så nu är våren välkomnad med öppna armar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar