fredag 17 april 2020

Stöd vårt kulturarv!

Bergs Hembygdsgård i Hoverberg

I år blir det tufft för oerhört många föreningar. Man kan inte ha öppet, kan ej ha försäljning och erbjuda båda lokalbefolkning och eventuella sommargäster på kultur och upplevelser. Det betyder oerhört mycket för både det lokala kulturlivet och ett mycket stort minus i föreningens kassa. 

Bergs Hembygdsförening   kommer ej att ha öppet i sommar utan man får vänta tills nästa år(?) -om nu det här hemska corona-viruset då har dött ut? Svårt idag att veta och av vad jag hört på bland annat BBC och CNN som båda har lärorika program om just corona-viruset och dess härjningar runt om i världen, så finns en risk att viruset förändras, det muterar och fortsätter att drabba oss människor, och förminskar värt sociala liv, ELLER att det blir en snällare variant som ej slår så hårt mot den enskilde

Vad kan man göra?  Vad kan jag och du göra?

JO, Vi kan trots allt stödja just den här formen av kultur & historia genom att vi ger extra bidrag till föreningen. Så att de åtminstone kan ge ut Berg & Åsarne och göra underhåll som kanske behövs. Alla vi som är medlemmar i föreningen kan skänka lite extra pengar utöver årsavgiften som oftast är mycket låg. 

Medlemsavgift i Bergs Hembygdsförening är bara 100:-/per år!

MEN utöver den lilla summan så kan man plussa på lite som stödpengar till föreningen. Varje krona, varje hundralapp, varje tusenlapp extra är välkommet och betyder att föreningen kan klara ett år eller två genom detta extra stöd.
Så öppna plånboken och vårda det fina kulturarvet!

Bergs Hembygdsförening   pg 215-3195
eller "swisha" 123 419 98 81

Och för de flesta med rötter i Hoverberg och omkringliggande byar så är det ju Hembygdsgården man söker sig till vid besök i gamla hemtrakter- det är där man träffar gamla vänner, skolkamrater och andra bekanta. Det är en så fin och fantastisk möjlighet till sociala kontakter och samtidigt kunna njuta av både gammal och ny kultur. 

Och DU som bor kvar däruppe: gå med i föreningen, stöd den och ställ upp och jobba lite extra -just för att det är det finaste som finns. Öppen för alla -när livet är normalt. Jag har själv hoppat in och jobbat lite gratis när de var bortfall av personal -trots att jag ej bor där. Det gick faktiskt bra. Alla som jobbar är så generösa och trevliga och visar en tillrätta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar